matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Paula:
.POMOCY
dany jest trójkat rownoboczny o boku 18 .oblicz pole trojkata ,promien okregu wpisanego w ten trojkat oraz pole koła opisanego na tym trojkacie
22 maj 19:33
Mila:
To masz w każdym podręczniku.
22 maj 19:37
Eta:
a=18
a
2
√
3
P=
4
a
√
3
r
w
=
=........
6
a
√
3
R
op
=
=........
3
22 maj 19:41