matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
patryko:
oblicz wyrazy a
6
i a
9
ciagu arytmetycznego (an),jesli a
2
=10 i a
4
=40
22 maj 19:28
Eta:
2r=a
4
−a
2
⇒ r=......... a
6
= a
4
+2r=.......... a
9
= a
4
+5r=.........
22 maj 19:30
patryko:
dzieki
22 maj 19:36