rozwiązać równanie
Mrkrisses: Cześć, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak krok po kroku zrobić to równanie? x − √x = 2
22 maj 19:21
Sinudoidalny: To nie jest równanie
16 − 4 ≠ 2
22 maj 19:23
Mrkrisses: Ale musze to rozwiązać jakoś
22 maj 19:26
Cusack: a co to jest jak nie równanie?
22 maj 19:28
Eta:
22 maj 19:28
Mrkrisses: Kurde nauczycielka nawet dala podobne zadanie na sprawdzianie a polecenie było : Rozwiąż
równanie ...
22 maj 19:29
Sinudoidalny: Nie ma żadnych założeń
Toż to równanie sprZecNe
22 maj 19:31
Sinudoidalny: Zakładam Ze x należy do R
22 maj 19:31
Mila: D:
x≥0
x−
√x=2
t=
√x>0
t
2−t−2=0
Δ=1+8=9
| | 1−3 | | 1+3 | |
t1= |
| ∉D lub t= |
| =2 |
| | 2 | | 2 | |
√x=2⇔x=4
22 maj 19:32
Sinudoidalny: Nie wszystko musisz wiedzieć .
22 maj 19:32
Sinudoidalny: No ba to wynika z definicji pierwiastków ahh AGH i tak jest najlepsze Kraków super
22 maj 19:34