matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna e
martinz:
witam, mam problem jak policzyc pochodna z e
(
x)
2
[e do potęgi x
2
]
22 maj 17:06
Nienor:
Masz e
f(x)
, a pochodna taka to: e
f(x)
*f'(x) Czyli, jeśli f(x)=x
2
, to f'(x)=2x. Podstawiając: e
x
2
*2x=2xe
x
2
22 maj 17:11