matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
g
fizyka:
Z jaką prędkością v trzeba rzucić piłkę o podłogę z wysokości h, żeby ta podskoczyła po odbiciu na wysokość 3h/2? Uderzenie piłki uważać za doskonale sprężyste, a opory ruchu pominąć.
22 maj 16:06
fizyka:
?
23 maj 22:25
Nienor:
1
3
mgh+
mv
2
=mg
h
2
2
v
2
=gh v=
√
gh
23 maj 23:41