matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
marcin:
jak za pomocą sigmy zapisac sumę ciągu a
n
=2n+1 ?
22 maj 15:29
Saizou :
nie wiem jak za pomocą sigmy, ale jest to ciąg arytmetyczny o r=2
22 maj 15:31
vitek1980:
S
n
= 1+3+5+...+(2n+1) S
n
= ∑
i=0
n
(2i+1)
23 maj 12:16