Proszę o sprawdzenie
Prosze o sprawdzenie ;P: Proszę o sprawdzenie ... rozwiązałam lae nie wiem czy dobrze .. ; (
Oblicz wartość wyrażenia dla x= −
34 i y=
13.
a) 2x
2 −4y
−−−−−−−−−−−
15xy
b) 15xy−2x
2
−−−−−−−−−−−−−−−
3y
2
c) 2x+7y−xy
−−−−−−−−−−−−−−−−−
8x
2
W
a)
118
b) − 2
58
c) 1
49
hmmm wątpię żeby było to dobrze .... ale nie wiem
18 wrz 17:41
18 wrz 18:23
Prosze o sprawdzenie ;P: ok dzięki zaraz rozwiąże i zobaczę co źle zrobiłam
18 wrz 19:11
Prosze o sprawdzenie ;P: skąd się wzięło −14 w b ...?
18 wrz 19:12
AS: 15*x*y = 15*(−3/4)*(1/3) = −15/4
2*x
2 = 2*(−3/4)
2 = 2*9/16 = 9/8
3*y
2 = 3*(1/3)
2 = 3*1/9 = 1/3
| −15/4 − 9/8 | | 5 | |
| = (−30/8 − 9/8)*3 = (−39/8)*3 = −117/8 = −14 |
| |
| 1/3 | | 8 | |
18 wrz 20:51
Prosze o sprawdzenie ;P: aha ok dzięki .. kurde ale w c wychodzi mi 554 ... a nie 1354 i nie wiem czemu ... i
za cholere nie wiem gdzie zrobiłam błąd ! ; (
18 wrz 21:07
b.: napisz rachunki, to Ci zaraz ktoś pomoże znaleźć błąd...
18 wrz 21:15
Prosze o sprawdzenie ;P: Jest już mam

źle dodałam

ale już mi wyszło ; ).
dzięki wielkie za pomoc
18 wrz 21:26