walec
misiek: Powierzchnia boczna walca po rozcięciu jest kwadratem o boku 10 cm.
Oblicz pole powierzchni całkowitej tego walca.
Czy pole tutaj wyjdzie 471?
Pytam się bo nie wiem czy promień dobrze uwzględniłem bo po prostu 10 podzieliłem na dwa i
tyle, a gdzieś znalazłem że niby ma być inny i teraz mam pytanie czemu nie mógłby być taki
jeśli to jest źle?
21 maj 21:38
Eta:
| | 5 | |
Pc= Pb+ 2Pp = 100 + 2*π( |
| )2=....... |
| | π | |
21 maj 21:59
misiek: Dzieki, kaplem sie wkoncu ze tu sie rozcina sie walec i tym samym bok kwadratu to jest obwod
kola
21 maj 22:10
Eta:
21 maj 22:11