matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geomatria analityczna, wektory
oyyt1:
1
Wyznacz odcinek
AB (wektor), a następnie współrzędne punktów P i Q dzilącycg odcinek AB
3
na trzy równe części. A=(−3,−2), B=(3,1)
21 maj 21:09
Mila:
A=(−3,−2), B=(3,1) AB
→
=[6,3]
1
u
→
=
[6,3]=[2,1]
3
A=(−3,−2)→T[2,1]→P=(−3+2,−2+1)=(−1,−1) P=(−1,−1)→T[2,1]→Q=(−1+2,−1+1)=(1,0)
21 maj 22:51