bardzo pilne!!! :>>
Kaja : sinx/1+cosx+1+cosx/sinx = 2/sinx
21 maj 20:26
Kaja :
21 maj 20:31
Eta:
Tak ma być ?
| sinx | | 1+cosx | | 2 | |
| + |
| = |
| |
| 1+cosx | | sinx | | sinx | |
sprowadzamy lewą stronę do wspólnego mianownika
| | sin2x+(1+cosx)2 | | sin2x+1+2cosx+cos2x | |
L= |
| = |
| = |
| | (1+cosx)*sinx | | (1+cosx)*sinx | |
| | 2+2cosx | | 2(1+cosx) | | 2 | |
= |
| = |
| = |
| = P |
| | (1+cosx)*sinx | | (1+cosx)*sinx | | sinx | |
dla sinx≠0 i cosx≠ −1
21 maj 20:32
Kaja : Tak, tak

dzieki
21 maj 20:37