Jak to zrobić??
Kaja : W trójkącie ABC długosci boków wynoszą odpowiednio AB=8 a miary kątów przy wierzchołkach A i C
wynoszą odpowiednio 45 i 30 stopni.Oblicz pole i obwód trójkąta ABC
21 maj 20:01
Kaja : Pilne

Prosze

!
21 maj 20:31
Bogdan:

Teraz spróbuj
21 maj 21:07
Kaja : I co dalej
21 maj 21:44
Bogdan:
oblicz wartość a i po kłopocie
21 maj 21:45
Krzysiek : | | 8 | |
a*√2=8 to a= |
| =4√2 tak mozemy zapisac bo przeciez dla trojkata prostokatnego |
| | √2 | |
45.45 90 dlugosc AB jest przeciwprostokatna
21 maj 22:39