matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Drzewo:
Równanie
dv
4v
2
=5−
dt
3
21 maj 19:13
Drzewo:
21 maj 20:02
Vizer:
Dawno takie rzeczy robiłem ale wydaje mi się, ze należy przekształcić to tak, gdzie
4v
2
f(v) = 5 −
:
3
dv
= dt i teraz scałkować obustronnie.
f(v)
21 maj 20:22