W poszukiwaniu wzoru
Adrian: Czesc czy mozecie mi podac wzor na takie cos:
Zaluzmy mam do policzenia 3 czasy:
czas A,B,C
obliczanie kazdego czasu trwa 15 sekund.
Powodzenie jest wtedy gdy kazdy z czasow bedzie wiekszy od 10 sekund.
Gdybym liczyl to w sposob tradycyjny to w przypadku np:
A = 15 sek
B = 15 sek
C = 9 sek
(A+B+C)/3 >= 10
Mialbym wynik wiekszy od 10, a powinien byc mniejszy poniewaz C nie spelnia zalozen.
Mozecie pomoc

?
21 maj 18:42
Adrian: no smutno
21 maj 21:25
PW: Gdybyś nie mówił "swoimi słowami", to może ktoś by odpowiedział. Ni cholery nie wiadomo o co
idzie.
21 maj 22:01
asdf: no co ty..zle liczysz, np.
warunek, ze kazdy z czasow jest > 10 nie mozesz policzyc tak:
(A+B+C)/3 >= 10
musisz dla każdego czasu rozbić przypadek, masz tu pseudokod:
licznik=0;
if(A >=10) wtedy licznik = licznik +1;
if(B >=10) wtedy licznik = licznik + 1;
if(C >=10) wtedy licznik = licznik + 1;
if(licznik == 3) wtedy "WSZYSTKO OK", w przeciwnym wypadku "COŚ JEST ŹLE POLICZONE"
21 maj 22:10