Trygonometria
Równina: Mam pytanie:
Gdzie można znaleźć zadania typu: naszkicuj wykres funkcji np. −|ctg2x| +3

Bo w zbiorach nie
dużo tych zadań, a chciałabym poćwiczyć rysowanie

P.S. Wiem, że istnieją google ale znajduję zadania typu "błagam o pomoc"
21 maj 18:32
Równina: Czy wymyślać funkcje i rysować w Wolframie
21 maj 18:44
Krzysiek : Pare zadan jest w ksiazce zastosowanie wartosci bezwzglednej w roznych zadaniach
matematycznych −Franciszek Klorek wydwnictwo Zielona Gora. bo widze ze chodzi CI o zadania z
wartoscia bezwzgledna .
np. naszkicuj wykres funkcji y=|sinx|+sin|x|
2. Rozwiaz graficznie nierownosc |sinx|>|cosx|
3. Wykazac z efunkcja y=|sinx|+1 jest ograniczona i okresowa . Znalezc okres podstawowy i kresy
zbioru wartosci funkcji
4. naszkicuj wykres funkcji y=
√sin2x dla x nalezy do <0,pi > a nastepnie podaj pierwiastki
| | 1 | | pi | |
5. Rozwiaz nierownosc |cos4x−sin4x| <badz rowne |
| dla xnalezy do (0 , |
| } a |
| | 2 | | 2 | |
nastepnie podaj interpretacje geometryczna .
TO moze wystarczy.
21 maj 19:56
Równina: Dziękuję Krzysiek
21 maj 21:07
Krzysiek :
21 maj 22:22