obliczanie pole obszaru całka
malfoy: pomoze ktos obliczyc pole obszaru D:(x=3,y=1,y−x=2) za pomoca całki pojedynczej
21 maj 15:38
Vizer:

∫
3−1 (x + 2 − 1)dx = ...
21 maj 16:17
Mila:

D:(x=3,y=1,y−x=2)
y=x+2
| | 1 | | 1 | | 1 | |
−1∫3(x+2−1)dx=[ |
| x2+x]−13= |
| *32+3−( |
| *(−1)2+(−1))= |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
21 maj 16:27
pigor: ... eureka

, zgadza się, bo mi też . ...

to wyszło = połowa kwadratu o boku 4 . ...
21 maj 16:36
malfoy: a pole d:(y=2−x2 y=−2 x>3) ∫∫2xydxdy (z D pod 2nakami całki ) oblicza sie tak samo ?
21 maj 16:39
PW: @pigor To jest ilustracja porzekadła:
Hebluj synuś, hebluj. Przyjdą ojciec, to siekierką poprawią.
21 maj 22:13
Eta:
21 maj 22:16
pigor: ...dobre, dawno tak , nikt mnie nie rozśmieszył .
22 maj 00:16