prosze o pomoc z logarytmem
sermina: logspan style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12 √8 rozbijam √8 √2x4 = 2√2 = 2x 2span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12 = 2112
(12)x = 2112
x= − 112
nie wiem czy dobrze to zrobiłam , prosze o poprawe lub naprowadzenie jak inaczej to zrobić
jeśli jest źle
21 maj 10:24
sermina: yyy cos mi nie wyszlo
miało być
log 12 √8 rozbilam √8 na √2x4 = 2√2 = 2 * 2 12 = 2112
21 maj 10:30
aniabb: dobrze
21 maj 10:40
sermina: a wynik z minusem tak?
(12)x = 2112
x = − 112 ?
21 maj 10:44
aniabb: tak
21 maj 10:53
sermina: dzięki
21 maj 10:55