matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc w zadaniu
lol :
2pierwiastek z 75 − 2 pierwiastek z 3 + pierwiastek z 300
20 maj 23:20
Eta:
√
75
=
√
25*3
= 5
√
3
,
√
300
=
√
100*3
= 10
√
3
W= 2*5
√
3
−2
√
3
+10
√
3
=........... =18
√
3
20 maj 23:28