matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Ania:
W trójkącie prostokątnym o kątach ostrych α i β zachodzi cosα+cosβ =
√
7
2
obliczyć wartość wyrażenia sinα*sinβ
20 maj 23:18
Eta:
cosβ= sinα i cosα= sinβ
√
7
cosα+sinα=
/
2
2
7
sin
2
+cos
2
α+2sinα*cosα=
4
7
3
2sinα*cosα=
−1 =
/:2
4
4
3
sinα *sinβ=
8
20 maj 23:23