matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
szymon :
Oblicz pole sześcianu którego przekątna podstawy ma 3 √2
20 maj 19:23
Mateusz:
przekątna sześcianu to d=a
√
3
d masz wiec z tego policzysz a potem prosto bo P=6a
2
20 maj 19:37
Eta:
d
p
= a
√
2
⇒
a=3
P= 6a
2
=...........
20 maj 20:12