Obliczyć rzeczywista powierzchnie.
Patusia16: puszcza kampinoska na mapie wykonanej w skali 1:1000000 zajmuje powierzchnie 5,6cm.oblicz
rzeczywista powierzchnie tej puszczy i wynik podaj w cm2.
Pomoze mi ktos z tym zadaniem potrzebuje pilnie prosze o obliczenia i wytłumaczenie

z góry
dziękuje
17 wrz 22:58
AROB: Pomagam
17 wrz 23:09
AROB: skala 1:1000000
pole na mapie= 5,6 cm2
pole w rzeczywistości = 5,6 cm2 * k2 = 5,6 * (1000000)2 cm2 = 5,6 * (106)2 cm2 =
5,6 * 1012 cm2
17 wrz 23:16
Patusia16: Dziękuje

pozdrawiam
18 wrz 06:56