Ustaw liczby w kolejności od największej do najmniejszej
Lucy: Ustaw liczby malejąco
A= 10log√2
B= sin3 89 + sin89 * cos2 89
C= 3√16*6√128/√32
A obliczyłam i wyszło √2 a w B wyszło sin89
Jak obliczyć C?
20 maj 16:44
Otsu: Czy przypadkiem w C nie są to potęgi 2? XD
20 maj 16:46
Lucy: że 3√16=161/3 i potem że 24=16 i obliczyć resztę tak samo?
Dzięki, myślę już dłuuuuugo nad tym.
20 maj 16:50
Otsu: Dokładnie ^^ A nie ma za co ^^ Cała przyjemność po mojej stronie ^^ Powinno wyjść 1 z tego co
wyliczyłam ^^ XD
20 maj 16:55