dziękuję
:): Które z wymienionych zdań nie jest prawdziwe?
1.Jeżeli suma zbiorów A i B jest zbiorem przeliczalnym, to zarówno A jak i B są zbiorami
przeliczalnymi.
2.Jeżeli przecięcie zbiorów A i B jest zbiorem przeliczalnym, to oba zbiory mają moc równą co
najmniej mocy zbioru N.
3.Jeżeli zbiór A\B jest zbiorem przeliczalnym, a B zbiorem skończonym, to A jest zbiorem
przeliczalnym.
4.Jeśli |A| = |B| oraz C ∩ (A ∪ B) = { }, to |A ∪ C| = |B ∪ C|.
20 maj 14:12
wredulus_pospolitus:
a może coś sam/−a zrobisz
20 maj 14:12
:): kompletnie tego nie rozumiem
20 maj 14:13