Mam problem, potęgownie :)
all6: Zapisz w postaci potęgi :
a) dziewiąta część liczby 933
b) jedną ósmą liczby 218
Z góry dzięki za pomoc
17 wrz 21:07
Eta:
a) 19*933 = 9−1*933 = 932 = ( 32)32 = 364
b) policz podobnie
17 wrz 21:09
Eta: Podaj wynik do b)....sprawdzimy
17 wrz 21:13
all6: b) 1/8 * 218= 8−1 * 218 = (23)−1 * 218= 2−3 * 218= 215
17 wrz 21:25
Eta:
17 wrz 21:35
Eta:
i wszystko jasne i łatwe

Powodzenia.
17 wrz 21:36
all6: Wielkie dzięki, jak dobra pomoc to i zadania łatwiej liczyć
17 wrz 21:37
Eta: 
tak trzymaj!
17 wrz 21:38