matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zamiana
marcin:
3m
2
, ile to dm
2
i ile to cm
2
i mm
2
?
19 maj 19:43
dero2005:
1 m
2
= 10 dm*10 dm = 100 dm
2
1m
2
= 100 cm*100 cm = 10 000 cm
2
1 m
2
= 1000 mm*1000 mm = 1 000 000 mm
2
19 maj 19:53