rozkłady
lenaa: Znaleźć warunkowe wartości oczekiwane i rozkłady warunkowe.
X\Y | 1 | 2 | 3 |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−
0 | 0.3 | 0.2 | 0.1 |
1 | 0.2 | 0.1 | 0.1 |
19 maj 19:40
lenaa:
19 maj 19:58
lenaa:
19 maj 20:20
lenaa:
19 maj 20:44
lenaa:
19 maj 20:55
lenaa:
19 maj 22:05
lenaa:
19 maj 23:12
lenaa:
19 maj 23:44
aniabb:

rozkłady ..rys .. na dole rozkład Y (niebieski) na boku rozkład X (zielony)
wartości oczekiwane
E(Y)= 0,5•1+0,3•2+0,2•3=0,5+0,6+0,6=1,7
E(X)=0,6•0+0,4•1=0,4
20 maj 08:17
lenaa: dzięki aniabb, brakuje tutaj rozkładow warunkowych, ale poradzilam sobie
20 maj 17:22
aniabb: są rozkłady .. te cyferki w zielonym i niebieskim prostokąciku na rysunku
20 maj 21:07
lenaa: To co piszesz, są to rozkłady brzegowe, nie warunkowe
20 maj 22:08