matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż graficznie równanie
Norbi:
Rozwiąż graficznie równanie : (1/3)
x
+ 3/x = 0
19 maj 19:25
Eta:
1
−3
(
)
x
=
, x≠0
3
x
1
f(x)
= (
)
x
3
−3
g(x)
=
x
Odp:
x
= −1
19 maj 19:30
Norbi:
dziękuję
19 maj 19:31