proszę o pomoc :)
Jagoda: Oblicz pole trójkąta prostokątnego, wiedząc, że wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta
prostego podzieliła przeciwprostokątną na 2 odcinki długości 3cm i 4cm.
19 maj 19:22
Eta:

h
2=3*4 ⇒ h=2
√3
| | 1 | |
P= |
| (3+4)*2√3=........... |
| | 2 | |
19 maj 19:26
Jagoda: Dziękuję
19 maj 19:33
Eta:
19 maj 19:35
Jagoda: W trójkącie ostrokątnym DEF poprowadzono wysokości DM i EN.
Wykaż, że trójkąty FEN i FDM są podobne
jeszcze jedno
19 maj 19:40
Eta:

trójkąty FDM i FEN są podobne z cechy (kkk)
19 maj 19:50
Jagoda: a skąt wiadomo, że te kąty β są takie same?
19 maj 19:57
Jagoda: a skąt wiadomo, że te kąty β są takie same?
19 maj 19:57
Eta:
α −−− wspólny i 90
o −− też ⇒ ,że ........
19 maj 19:59
Jagoda: o doobra, ale jestem tempa

Dzięki za pomoc
19 maj 20:01
Eta:
19 maj 20:01