matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Marque:
W czworokącie ABCD mamy dane: |AB|=9cm, |AD|=12 cm, |∡BAD|=90
0
i |∡DBC|=60
0
. Oblicz pole i obwód tego czworokąta.
19 maj 17:56
Marque:
ZADANIE ZROBIONE
! Nie rozwiązywać.
19 maj 18:55