matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Martyna:
x
2
−1
czesc
jak policzyć taką całkę : ∫
dx
x−1
19 maj 14:46
Nienor:
(x−1)(x+1)
1
∫
dx=∫(x+1)dx=
x
2
+x+C
x−1
2
19 maj 14:49
Bogdan:
x
2
− 1
= x + 1
x − 1
19 maj 14:50