matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z matmy :0
igusia:
suma długości krawędzi sześcianu wynosi 240 cm. Pole powierzchni tego sześcianu jest równe ? obliczenia też żeby były
19 maj 13:56
Kaja:
a− dł. krawędzi sześcianu 12a=240 a=20 [cm] P=6a
2
P=6*20
2
=2400 [cm
2
]
19 maj 14:00