matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
nika:
pomocy
!dobrzy ludzie
? dane są zbiory A=[0,1,2,3,4,5,6,7] B=[−4,−3,−2,−1,0,1,2,3,4] C=[5,6,7,8,9] sprawdz które z poniższych zależności są prawdziwe a)C⊂A b)C⊂B c) (B∩C)⊂A
17 wrz 18:52