matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tr. równoboczny
jacek:
Oblicz pole trójkąta równobocznego, jeśli promień okręgu wpisanego w ten trójkąt jest równy r.
18 maj 23:35
irena_1:
h=3r
a
√
3
=3r
2
a
√
3
=6r a=2
√
3
r
1
P
t
=
*2
√
3
r*3r=3
√
3
r
2
2
19 maj 12:03