czy ktos umie obliczyc logarytm prosze pomozcie
pati: log8−log1+log4=
18 maj 19:03
bezendu: log32
18 maj 19:06
asdf: log1 = 0
log8 = log4 + log2
(...) = 2log4 + log2 = 2log22 + log2 = 4log2 + log2 = 5log2
18 maj 19:06
Dominik: log1 = 0
log8 + log4 = log32 ≈ 1,505149978319905976068694473622465133840949407310542706552137...
18 maj 19:06
pati: dzieki wielkie bo dla mnie czarna magia
18 maj 19:13
Dominik: czarna magia? wystarczy zastosowac podstawowe wzory, ktore na pewno mialas na lekcji.
18 maj 19:13
asdf: @pati
no bardzo czarna, nie wiem czemu ale bardzo duzo osob jak widzi "log" to juz "CO TO K***
JEST?!"
18 maj 19:15
pati: No mialam napewno ale skonczylam szkole z 2 lata temu i nic juz nie pamietam
18 maj 19:16
pati: wszystkie rownania jeszcze pamietam ale z tym zawsze problem mam:(
18 maj 19:18