matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jednokładność
Olii:
Czy proste k i z są jednokładne jeżeli: k: 2x−3y+7=0 z: y= 2/3x−2
18 maj 16:53
Mila:
k: 2x−3y+7=0 z: y= 2/3x−2
2
7
k: 3y=2x+7⇔y=
x+
3
3
proste są rownoległe, są jednokładne.
18 maj 17:42