matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj dzielenie ze wzoru hornera
jajcarz:
dzielenie ze zoru hornera: (x3+x2−4x−4):(x+2) tak ma byc
(x3+x2−4x−4):(x+2) 1 −1 −4 −4 p=−2 −2 6 −4 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 1 −3 2 −8
18 maj 12:39
ICSP:
nie
18 maj 12:49
Mila:
(x
3
+x
2
−4x−4):(x+2) 1 1 −4 −4 x=−2 1 −1 −2 0 (x
3
+x
2
−4x−4)=(x+2) (x
2
−x−2)
18 maj 15:28