matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz niewiadome odcinki
isia:
cały odcinek 23
2
5
zas śrokowy 16
1
2
18 maj 11:33
Basia:
za mało danych; chyba, że to dwa skrajne mają być równe
18 maj 12:08
isia:
tak one są równe
18 maj 12:27
Basia:
1
2
x+16
+ x = 23
2
5
2x = 23,4 − 16,5 = 6,9 x = 3,45
18 maj 12:29