matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przeksztalcenie wzoru
Andre:
Q=uA
√
2gh
u
2
A
2
2g
h=
Q
2
czy dobrze przeksztalcone?
18 maj 11:09
Trivial:
Nie za bardzo. Q = uA
√
2gh
/
2
Q
2
= u
2
A
2
*2gh
Q
2
h =
2gu
2
A
2
18 maj 11:32