Funkcje wymierne
Kasia: Proszę o pomoc!
17 maj 23:43
Kasia: Bardzo prosze
17 maj 23:54
Vizer: Myślę, że większość zastanawia się co tu trzeba zrobić.
17 maj 23:59
Kasia: Skrócić wielomian, przepraszam nie podałam treści.
18 maj 00:04
graba_0x0: | 4x2−9 | | −(9−4x2) | | −(3−2x)(3+2x) | |
| = |
| = |
| = −2x−3 |
| 3−2x | | 3−2x | | 3−2x | |
hmm, nie do końca rozumiem, na czym polegał problem
18 maj 01:38
graba_0x0: drugie będzie podobnie
18 maj 01:40
graba_0x0: | 2x2−4x | | −2x(2−x) | |
| = |
| = −2x |
| 2−x | | 2−x | |
18 maj 01:42
graba_0x0: pozdrawiam nocnych marków
18 maj 01:42
Krzysiek : My Ciebie tez pozdrawiamy
18 maj 08:26