matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przez podstawianie
JuZeK:
x
∫
dx
√
1−x
2
17 maj 21:49
ff:
1−x
2
= t − 2 x dx = dt
1
x dx = −
dt
2
17 maj 21:56
JuZeK:
1
dt
−
∫
t moge dać do −1 co dalej?
2
t
17 maj 22:33
ff:
po podstawieniu masz:
dt
−∫
= −
√
t
+ C
2
√
t
18 maj 11:50