matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
Majo000:
Rozwiąż równanie : x
2
−3x−10=0
17 maj 16:29
Kaja:
Δ=49
√
Δ
=7 x
1
=5 x
2
=−2
17 maj 16:30
bezendu:
Δ=(−3)
2
−4*(−10)=49
√
Δ
=...
−b−
√
Δ
x
1
=
2a
−b+
√
Δ
x
2
=
2a
17 maj 16:30