matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
patka :
nπ
Dziewiąty wyraz ciągu danego wzorem ogólnym an(−1)
n
+sin
.Jest równy :
2
17 maj 16:07
heheszki:
9π
π
π
a
9
=(−1)
9
+sin
=−1+sin(4π+
)=−1+sin
=−1+1=0
2
2
2
17 maj 16:09
Janek191:
n π
a
n
= (−1)
n
+ sin
2
więc
9 π
π
π
a
9
= ( −1)
9
+ sin
= − 1 +sin ( 4 π +
) = − 1 + sin
= − 1 + 1 = 0
2
2
2
17 maj 16:12