Podaj dziedzinę, zbiór wartosci oraz równania asymptot funkcji g .
Marek: | | 3 | |
Naszkicuj wykres funkcji (f) = − 3x i (g) = − |
| − 4 Podaj dziedzinę, |
| | x +2 | |
zbiór wartosci oraz równania asymptot funkcji g .
Zrobilem tabelke ale rysunek mi nie wychodzi + nie ogarniam tej asymptoty
17 maj 13:25
aniabb:

niebieska f(x)
zielona g(x)
asymptoty :
x=−2 pionowa
y=−4 pozioma
17 maj 13:34
Ania37: Wielkie dzieki
a tableka do tego wszytskiego jest jedna i taka sama?
| x | | −3 I−2 I−1 I 1 I2 I3 I | |
| |
| |
| −3x | | 1 I 1,5 I −3 I − 1,5 I −1 | |
Mi całkowicie inaczej wyszła tabelka niz Tobie i przez to rysunek otrzymałem inny chyba

juz
sie w tym ostro pogubiłem, dodałabys jeszcze wartosci jakich uzyłaś w tabelce?
17 maj 13:57
Marek: Noo ja tez nie umiem zrobic tej tabelki
17 maj 14:00
aniabb: przesunęłam o wektor [−2;−4]
17 maj 15:48
17 maj 16:10
marcin: −3/x+2 −4
7 kwi 22:18