matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres
Story:
naszkicuj wykres funkcji f(x) = cos
2
x−sinx|sinx |
17 maj 12:28
Mila:
sinx≥0 ⇔x∊<0+2kπ,π+2kπ>⇔|sinx|=sinx mamy wzór f(x)=cos
2
x−sin
2
x=cos(2x) sinx<0 dla x∊(π+2kπ,2π+2kπ)⇔|sinx|=−sinx mamy wzór f(x)=cos
2
x+sin
2
x=1 (funkcja stała)
17 maj 13:44