Pomoc
Mycha: Michal bogdan i czeslaw wybrali sie do kina. Kupili bilety na 3 sasiadujace miejsca i bilety
rozdzielili miedzy siebie. Oblicz prawdopodobienstwo tego ze michal bedzie siedzial miedzy
bogdanem a czeslawem?
17 maj 11:55
Janek191:
I Ω I = 3 ! = 1*2*3 = 6
I A I = 2 ! = 1*2 = 2
| | I A I | | 1 | |
P( A) = |
| = |
| |
| | I Ω I | | 3 | |
=================
17 maj 11:59
Janek191:
I Ω I = 3 ! = 1*2*3 = 6
I A I = 2 ! = 1*2 = 2
| | I A I | | 1 | |
P( A) = |
| = |
| |
| | I Ω I | | 3 | |
=================
17 maj 11:59
Mycha: Dziekuje!
17 maj 12:01