matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hej pomożecie. Ważne
Micha:
Oblicz energię wiązania jądra, jeżeli deficyt masy tego jądra wynosi 1,7754 * 10
−
2
7
kg.
16 maj 19:59
aniabb:
E=Δmc
2
= 1,7754•10
−27
kg•(3•10
8
m/s)
2
= 15,9786•10
−11
J
16 maj 21:34