matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
emila:
Oblicz pole koła wpisanego w trójkąt równoramienny o podstawie a=12 i ramionach b=c=15.
16 maj 18:39
Basia:
2P
trójkąta
r =
a+b+c
a*h
policz wysokość h trójkąta z tw.Pitagorasa i jego pole =
2
potem podstaw do podanego wzoru
16 maj 18:41