dany jest trójkąt A(2,-1) B=(3,2) C=(-2,1)
mystic: dany jest trójkąt A(2,−1) B=(3,2) C=(−2,1)
a)zapisz równanie prostej równoległej do AB i prostopadłej do punktu c
b) oblicz obwód trójkąta
16 maj 18:29
asdf: prostopadłęj do punktu c?
16 maj 18:31
Basia: prosta nie może być prostopadła do punktu; popraw treść
16 maj 18:31
asdf:

odblicz odleglosc odcinka |AC|, sprawdz czy prosta przechodząca przez AB jest prostopadła do
AC, jeżeli tak to oblicz odleglosc |AB| i na pole trójkata juz znasz wzor.
16 maj 18:34
mystic: a)zapisz równanie prostej równoległej do AB i przechodzącej do punktu c
b) oblicz obwód trójkątapoprawione;!
16 maj 18:36
krzychu kadatem tera: gratuluje wykazania się sprytem, a teraz coś prostszego: daj swoje obliczenia spryciulo
16 maj 19:14
Krzysiek : ......... i przechodzacej przez punkt C chyba tak ma byc .
16 maj 19:15