matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc głowie się nad tym zadaniem od jednego dnia
Batek:
ctgα
tgα*
=tg
2
α+1
1−sin
2
α
16 maj 18:20
Basia:
sinx
cosx
sinx
L =
*
=
cosx
cos
2
x
sinx
cosx
*
=
cosx
sinx*cos
2
x
sinx*cosx
1
sin
2
x+cos
2
x
=
=
=
sinx*cos
3
x
cos
2
x
cos
2
x
sin
2
x
cos
2
x
+
= tg
2
x+1 = P
cos
2
x
cos
2
x
16 maj 18:24
Batek:
Bardzo dziękuje Basiu, nie wiem co bym bez twojej pomocy zrobił
16 maj 18:35