matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc...
Jestem na egzaminie poprawkowy:
oblicz pole powierzchni i objętość sześcianu, którego przekątna ściany bocznej ma długość 8cm.
16 maj 12:02
aniabb:
a=4
√
2
P=6•a
2
=6•16•2=... V=a
3
=(4
√
2
)
3
= 128
√
2
16 maj 12:07