matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc...
Jestem na egzaminie poprawkowy:
Wyznacz iloraz ciągu geometrycznego q wiedząc, że a1 = 0,5 natomiast a6 = 512.
16 maj 11:56
aniabb:
q
5
=512/0,5 = 1024 q=4
16 maj 11:58